Проєкт «Качана каша» від Євгена Клопотенка
Опубліковано 14 травня, 2025 год
5.0 1 відгук / 182 перегляда
Проєкт «Качана каша» — це кулінарно-культурний проєкт шеф-кухаря Євгена Клопотенка, присвячений відродженню української гастрономічної спадщини, зокрема — старовинної традиції приготування кукурудзяної каші (качаної каші), яку колись масово готували на заході України.
Мета проєкту — популяризувати кукурудзяні страви як частину української ідентичності, показати, що прості селянські рецепти можуть бути не менш смачними та сучасними, ніж модна фьюжн-кухня. У рамках проєкту Клопотенко не лише готує качану кашу в сучасному форматі, а й досліджує історію, варіанти подачі, регіональні відмінності та проводить гастрономічні події з дегустаціями.
Справжній вибух смаку